Hjelp til å velge

Pasienter med henvisning til undersøkelse eller behandling på sykehus, har rett til å velge behandlingssted. Pasientrådgivere kan hjelpe både pasienter og helsepersonell med å finne behandlingsstedet med kortest ventetid.

FÅ HJELP TIL Å VELGE: Pasientrådgivere er sykepleiere med erfaring fra spesialisthelsetjenesten. De kan gi råd om valg av behandlingssted og om rettigheter. De kan også hjelpe til med å finne avtalespesialist eller tilbud innen ordningen Raskere tilbake.

​- Velg behandlingssted og få kortere ventetid, oppfordrer Sidsel Gjertsen, leder av Informasjonstjenesten Velg behandlingssted i Helse Sør-Øst RHF.
Med seg på laget har hun flere pasientrådgivere som er klare til å svare på spørsmål fra pasienter, fastleger og annet helsepersonell.

Pasientrådgivere er sykepleiere med erfaring fra spesialisthelsetjenesten. De kan gi råd om valg av behandlingssted og om rettigheter. De kan også hjelpe til med å finne avtalespesialist eller tilbud innen ordningen Raskere tilbake.

-For å ta gode valg om egen helse, er det nødvendig med relevant informasjon. Pasientrådgivere har taushetsplikt og kan hjelpe dem som ønsker individuell rådgivning, sier Gjertsen.

Pasienter med spørsmål om hvordan de skal gå frem for å velge behandlingssted, kan ta kontakt med fastlegen sin eller ringe 800 HELSE (800 43 573) og få hjelp av en pasientrådgiver. Fastleger og annet helsepersonell har i tillegg et eget telefonnummer inn til pasientrådgiverne: 800 50 004.

Fritt behandlingsvalg kan gi din pasient raskere behandling!Les mer:

Få hjelp til å velge behandlingsstedPasientrådgiverne i Helse Sør-Øst RHF