Idéprisen 2020

Inven2 arrangerer nå en ekstraordinær idékonkurranse på grunn av den pågående pandemien.  Det er særlig ønskelig å få inn idéer som kan bidra til å løse de nye utfordringene samfunnet står ovenfor.

«Idéprisen» er et årlig initiativ fra Inven2 for å få inn flere idéer fra dyktige ansatte i Helse Sør-Øst og Universitetet i Oslo. Hensikten med prisen er å få inn mange ideer og bidra til å realisere de som er mest innovative, og omgjøre dem til samfunnsnyttige produkter eller tjenester.

–I lys av dagens koronapandemi ønsker vi særlig å få inn idéer som kan bidra til å løse de nye utfordringene samfunnet står ovenfor. Krisen rammer verden hardt og vil påvirke oss lenge, sier Jonny Østensen. Han er lege og leder for innovasjonsgruppen i Inven2, som står ansvarlig for Idéprisen.

Denne Idéprisen er en ekstraordinær utlysning på grunn av den pågående koronapandemien. Inven2 vil arrangere ytterligere en idépris høsten 2020.

Søknadsfrist 20. april

Søknadsfristen er 20. april og du sender inn din idé på ideprisen.no. Vinneren av Idéprisen mottar 100.000 kroner.

–Dette er midler som skal bidra til å realisere idéen. I tillegg til prispengene får vinnerne rådgivning og annen bistand til kommersialisering, sier Østensen.

De tre mest innovative ideene vil bli kåret av en fagjury bestående av innovasjonsteamet i Inven2.

Vinnerne vil bli annonsert på web innen utgangen av april.

–Vi ser at Idéprisen får forskere til å tenke over hvilken praktisk nytte deres forskning har, mens andre stimuleres til å konkretisere idéer de kan ha tenkt på lenge. Den pågående pandemien gjør at mange utvikler løsninger på utfordringer også mange andre har, sier Østensen.
 
 Gå inn på ideprisen.no nå og send oss din idé

Idéprisen åpnet innovasjonsdøren

Spennet av tidligere vinnere er stort. Bare de seneste årene har prisen gått til idéer innen IKT, biomedisin, sensorikk og fysikk:

  • I 2019 vant Christian Tronstad, Jonny Hisdal, Trond Jenssen, Inge Petter Kleggetveit, Ørjan G. Martinsen, Håvard Kalvøy og Ole Elvebakk for sin idé om en «smartsokk» for å diagnostisere diabetisk fot.
  • I 2018 vant Ijlal Loutfi for sitt forslag «SecureRun». Dette er et sikkerhetssystem for datamaskiner som hindrer hackere i å få tilgang til vitale data.
  • I 2017 vant Jonas Skogestad og Magnus Aronsen for sin oppdagelse av en mulig ny behandling av hjerterytmeforstyrrelser. De har tatt et langt skritt nærmere kliniske studier på grunn av Idéprisen og bistand fra Inven2.