Produksjonsstart for smittevernfrakker ved ASAP

I dag starter produksjonen av smittevernfrakker ved ASAP i Skien. Bedriften, som til vanlig produserer engangslaken, har nå satt et mål om å produsere 4200 frakker om dagen. I løpet av kort tid skal det leveres 400.000 frakker til Helse Sør-Øst for videreforsendelse ut i sykehus og kommuner.

Illustrasjon

Skiensbedriften har ikke ligget på latsiden siden de undertegnet kontrakten med Helse Sør-Øst den 20. mars i år. Totalt er det ansatt 130 personer, som i all hovedsak var arbeidsledige på grunn av koronasituasjonen. Disse skal bemanne til sammen tre skift i produksjonen som går fra kl. 07.00 på morgenen og frem til midnatt.

- Jeg setter stor pris på det initiativet og engasjementet vi møter fra norske bedrifter, sier administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, Cathrine M. Lofthus. Skiensbedriften er et godt eksempel på dugnadsviljen vi ser fra mange aktører over hele landet og det er imponerende hva ASAP har fått til på så kort tid.

Mandag startet opplæringen. Klesdesignere er involvert for å sikre god passform på frakkene. Ingeniører fra Raufoss skal inn og sjekket kvalitet på produksjonsutstyr. Nytt utstyr er kjøpt inn og råvarer er på plass.

- Dette er et helt vanvittig prosjekt, og det er helt fantastisk å se hvordan alle aktører jobber sammen, sier daglig leder ved ASAP, Astrid Skreosen.

I tillegg til den opprinnelige ordren på 400.000 har Helse Sør-Øst lagt inn en opsjon på kjøp av ytterligere 200.000 frakker. I tillegg til dette kommer det nå ordre fra andre land, blant annet København.

- Men vær sikre, vi prioriterer Helse Sør-Øst RHF først, understreker Skreosen.