Hjemmesykehuset er et tilbud til barn og unge som trenger mer hjelp enn de kan få ved oppmøte i poliklinikk. Pasientene vil motta behandlingen hjemme hos seg selv, sammen med familien. Tilbudet vil særlig rette seg mot barn og unge i akutt krise, med tilstander som psykose, selvmordsrisiko, alvorlig utagering, selvskading eller spiseforstyrrelser, samt barn i alderen 0-6 år i risikosonen.
I det videre arbeidet vil hjemmesykehuset ha et nært samarbeid med tjenester i bydeler og kommunale tjenester, som barneverntjenesten, PP-tjenesten, skoler og barnehager, og med poliklinisk behandlere ved BUP Vest og Nic Waals Institutt, samt Oslo universitetssykehus.
Under åpningen av hjemmesykehuset understreket helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol at gode pasientforløp og god samhandling mellom forskjellige nivåer innen helse er avgjørende for god pasientbehandling..
- Jeg blir begeistret når jeg hører om dette tilbudet. Rett kompetanse til rett tid, er viktig i et helhetlig pasientforløp, og vi trenger å tenke nytt, sa Kjerkol.
For få plasser

Cecilie Skule
Avdelingsdirektør for psykisk helsevern og rusbehandling i Helse Sør-Øst, Cecilie Skule er imponert over det Diakonhjemmet Sykehus og Lovisenberg Diakonale Sykehus har fått til, og mener dette bidrar til å styrke tilbudet til barn og unge i hele Oslo.
- Det er flere barn og unge som trenger hjelp enn det har vært tidligere, og da må vi tenke på gode løsninger. Helse Sør-Øst har hatt gleden av å følge dette arbeidet over tid, og det har vært en stor glede å se det sterke fagmiljøet på Diakonhjemmet og Lovisenberg som har jobbet dette tilbudet frem i samarbeid med Oslo universitetssykehus, sa Skule på åpningen.