Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.
logo Helse Sør-Øst

Matallergi hos barn kan forebygges

Det å ikke tåle en matvare kan gjøre at barn føler seg annerledes, men studien PreventADALL har vist at det kan være mulig å forebygge noen av de mest vanlige matallergiene.

Publisert 26.05.2023
Sist oppdatert 21.08.2023
En bolle med peanøtter
Foto: Shutterstock

​- Det er forsket mye på risikofaktorer for allergier tidligere, men nå var det på tide å gjøre noe også, altså intervensjoner og da trengte vi ny kunnskap, sier prosjektleder Karin Lødrup Carlsen, professor dr. med og overlege, Universitetet i Oslo (UiO) og Barneavdeling for allergi og lungesykdommer, Oslo universitetssykehus (OUS).

​Flere studier hadde vist at tidlig introduksjon av blant annet peanøtter kunne redusere risikoen for allergi senere i livet og det ville forskerne se nærmere på.

 

Les mer på nettsiden til Oslo universitetssykehus